Benvinguts i benvingudes a la nostra web de

l'ASSOCIACIÓ D'AMICS DE LA GALLINA PAIRAL

Volem que aquest espai, sigui una bona eïna d'informació i comunicació entre nosaltres. Creïem que podem ser d'interés per conèixer la nostra Gallina PAIRAL, conservar-la com a Patrimoni viu i promoure la Raça a tot el territori català.

L'associació d'Amics de la Gallina Pairal (AGP) neix amb la necessitat de recuperar i conservar aquesta eixerida gallina nana, utilitzada antigament en les nostres masies i cases de pagès per la seva excel·lent aptitud materna, covadora tant d'ous propis com també d'altres aus, i de les quals actualment en quedan ja molt pocs exemplars. Així mateix també es treballarà en la seva selecció i millora racial d'aquesta gallina catalana ubicada principalment en la zona de la Serra Litoral.

 
 
 
 
 

Notícies

2013-11-08 12:00

 

MOSTRA DE LA NOSTRA GALLINA PAIRAL A LA FIRA DE SANT MARTIRIÀ DE BANYOLES.

NOVEMBRE 2013

 

Us volem informar que en vistes de poder presentar la gallina Pairal en públic, hem constituït amb molta il·lusió una nova associació anomenada "Amics de la Gallina Pairal", amb la clara intenció d'exposar-la els dies 15, 16 i 17 de Novembre, per primera vegada, a la fira de St. Martirià a Banyoles. Aquesta gallina perica, que tants i tants anys ha estat en les nostres masies catalanes, mereix poder tenir l'oportunitat de ser justament representada amb un nom i amb un grup de gent que tinguem la intenció de poder conservar i millorar el seu patró morfològic. Cada vegada en queden menys d'exemplars, i us animem a qui vulgui col·laborar com a criadors o col·laboradors, contacti amb nosaltres. Sereu molt benvinguts!.

La fira de St. Martirià és un lloc de trobada per moltes races autòctones catalanes, com cavalls, vaques, rucs, ovelles i tot tipus d'aus, i com comentava, hem cregut convenient que aquesta sigui l'expo de sortida per la presentació de la gallina pairal catalana. Anem una mica a contrarrelotge, però ja tenim creada de fa molt pocs dies aquesta web, on trobareu informació al respecte.

Ítems: 26 - 26 de 26
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6